Kulak Burun Boğaz

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları birimimizde; kulak, burun, boğaz ve baş-boyun hastalıklarının hem tıbbi hem de cerrahi tedavi hizmetleri modern teknolojik donanım desteği ile en üst düzeyde yürütülmektedir. Gelişmiş teknolojiye dayalı tanı ve tedavi yöntemlerinin kullanıldığı birimimizde; endoskopik ve mikroskobik işlemler ile işitme ve denge sistemi hastalıklarının muayene, tetkik ve tedavisi yapılmaktadır. Sinüzit, uyku apnesi, horlama, dış kulak ve orta kulak hastalıklarına bağlı işitme kayıpları, üst hava yolu kaynaklı solunum problemleri, baş dönmesi, kulak çınlaması, burun kanaması gibi şikayetler ile birimimize başvuran hastaların, acil, poliklinik ve yatarak tedavileri gerçekleştirilmektedir.

Hastanemiz Kulak Burun Boğaz Birimimizde Tedavisi Yapılan Hastalıklar ve Verilen Hizmetler Şu Şekildedir;

Denge bozuklukları ve baş dönmesi , Kulak çınlaması, İşitme kayıpları, Kulak enfeksiyonları, Kulak zarı onarımı, Dış kulak yolu hastalıkları, Odyolojik testler, Süspansiyon laringoskopi, Tonsillektomi,  Adenoidektomi, Adenotonsillektomi, Trakeostomi, Burun kemiği eğriliği, Burun tıkanıklığı, Konka hipertrofileri, Koanal atrezi, Alerjik rinit tedavisi

RHINOLIGHT ile Alerjik Rinit Tedavisi: Rhinolight Fototerapi

Yüksek yoğunluklu, belirli oranda ultraviyole A ve B ışınları içeren görünen bir ışık türüdür. Ultraviyole ışığı burnun alerjen madde ile karşılaşması sonucu oluşan bağışıklık sistemi yanıtının aşırıya kaçmasını engelleyerek etkisini gösterir.  Klinik olarak test edilmiş ve onaylamış bir tedavi yöntemidir. Rhinolight, sadece tanı konmuş alerjik rinit hastalarında uygulanır. Alerjik Rinit tedavisinde ilk hafta günaşırı 3 defa olmak üzere toplam 6-8 seans uygulanmaktadır. İlk tedavi, burun deliği başına 2 dakika sürer. Bundan sonra tedavilerin süresi burun deliği başına 3 dakikaya ulaşıncaya kadar aşamalı olarak artırılır. Tedavi, yeni bir alerjik reaksiyonun ortaya çıktığında veya yeni bir polen mevsiminin başlangıç aşamasında tekrar edilebilir.

• Tek ya da kombine şekilde kullanılan ilaçların (antihistaminik tablet ya da şuruplar, steroid içeren burun spreyleri gibi) alerjik rinit yakınmalarını kontrol altına alamadığı hastalar,

• Hamilelik, emzirme, aktif spor yapma, karaciğer ya da böbrek yetmezlikleri gibi ilaç kullanmanın sakıncalı olduğu bir duruma sahip alerjik rinit hastaları,

• Başka bir hastalıktan dolayı kullandığı ilaçların anti alerjik ilaçlarla etkileşim gösterebileceği hastalar

• Uzun süreli ilaç kullanmayı tercih etmeyen ve uygulamakta olduğu alerji tedavisine destek isteyen hastalar için uygundur.

İleri Teknoloji

Birimimizde sizlere en iyi hizmeti verebilmek için en ileri teknolojik olanakları kullanıyoruz.

Tecrübeli Doktorlar

Doktorlarımızın tümü alanında tecrübeli ve oldukça bilgilidir.

Sık Sorulan Sorular

En sık rastlanılan durumlardan biri televizyonun sesini normalden daha yüksek miktarda açmaktır. Gürültülü ortamlarda (restoranlar, kafeteryalar v.b.) ve telefonla konuşurken normal bir şekilde iletişime devam edebilme ile ilgili sorunlarla karşılaşılması da çok sık görülür.

Kulak zarı delinme nedeni genellikle enfeksiyona veya yaralanmalara bağlı olarak meydana gelmektedir. Bununla birlikte kulak basıncında artışa neden olan darbe ve yaralanmalar, şiddetli patlama ve sesler, kulak kemiğinde kırılma, iğne gibi batıcı delici cisimlerin kulağa girmesi ile oluşan enfeksiyon, sualtı dalışlarında meydana gelen basınç, kulak kanalına çok sıcak, asitli sıvıların kaçması kulak zarının delinmesine neden olabilmektedir.

Sinüzitin en büyük sebeplerinden birisi soğuk algınlığıdır. Basit bir nezle bile sinüzite yol açabilir. Saçları ıslatıp soğuk havaya çıkmak, özellikle havanın rüzgarlı olmasıyla üst solunum yollarında enfeksiyon sonucu sinüzit gelişimine yol açar. Bu konuya özellikle gençlerin dikkat etmesi gerekir. Havanın kirli, dumanlı olması, klimalı ortamlarda uzun süre kalmak, özellikle sıcak havalarda terledikten sonra serinlemek için vantilatörün önüne geçmek sinüzite davetiye çıkarmaktır. Çok kuru ortamda bulunmamaya özen gösterilmelidir. Gerekirse evin nemi olması gereken miktara ayarlanmalıdır. Kaloriferli evlerde bu rahatlıkla yapılabilir.

Ayrıca uzun süren burun tıkanıklığı ve iltihabı, dişlerde meydana gelen bir iltihap sinüzitin oluşmasına yol açar. Sigara kullanmak, bir çok hastalıkta olduğu gibi sinüzitte de etken rol oynamaktadır. Bunun dışında solunum yolu alerjisi olan kişilerin, alerjen maddelerden uzak durması gerekir ve bu konuda doktora başvurmasında fayda vardır.