Göz Hastalıkları

Özel İzan Sağlık Hastanesi Göz Hastalıkları Birimi, göz hastalıklarının tanı ve tedavisinde en ileri teknolojik olanakları kullanarak dünya standartlarında hizmet vermektedir. Bölümde her yaştaki hastalarda genel göz hastalıklarının tanı ve tedavilerine ek olarak alanında uzman doktorlar tarafından FAKO yöntemiyle Katarakt Cerrahisi, Argon Lazer, Yag Lazer tedavileri, Görme Alanı değerlendirmesi, Anjiografi gerçekleştirilmektedir.

Göz Hastalıkları birimimizde bulunan Optik koherens tomografi (OCT) görüntüleme yöntemi ile sarı nokta (makula), göz tansiyonu (glokom), diabet, hipertansiyon, damar tıkanıklıkları (retina) hastalıklarının erken tanı ve takibinde önemli başarılar sağlanmaktadır. OCT, ayrıca Alzheimer- Parkinson ve hafif bilinç bozukluğu gibi durumlarda erken tanıda çok spesifik bulgular ortaya çıkarmaktadır.

Göz Hastalıkları birimimizde ayrıca göz anjiyosu, göz tomografisi ve göz lazeri uygulamaları geçekleştirilmektedir. Argon Lazer, en çok şeker hastalığı sonucu gelişen göz kanamaları ve retina damar tıkanması tedavisinde, o anda var olan görmenin korunması amacıyla kullanılır. Retina yırtılması, erken tanı konulduysa, en iyi argon laser ile tedavi edilir. Katarakt ameliyatı geçiren kişilerde, göz içine yerleştirilen merceğin arkasındaki zar zamanla matlaşır. Bu matlaşma, görmede yavaşça azalma yapar. Hasta, sanki yeniden katarakt başlıyormuş gibi hisseder. Ameliyattan yeteri kadar zaman geçtikten sonra YAG laser uygulamasıyla (kapsülotomi) bu matlığın giderilmesi gerekir. YAG laser uygulaması aslında bir ışık tedavisidir ve göze herhangi bir cihaz veya aletle temas edilmeden uygulanması mümkündür. Saniyeler süren bir işlemdir ve tamamen ağrısızdır. 

Görme alanı değerlendirilmesi bu konuda geliştirilmiş özel aletler (Otomatik bilgisayarlı perimetre) yardımı ile hastanın bir gözü kapalı diğer gözü ile merkezde bir noktaya bakarken görebildiği alanın ölçülmesi işlemidir. Bunun yanında aletsiz yapılabilen konfrontasyon testi olarak bilinen basit bir görme alanı testi de mevcuttur.

İleri Teknoloji

Göz hastalıkları birimimizde sizlere en iyi hizmeti verebilmek için en ileri teknolojik olanakları kullanıyoruz.

Tecrübeli Doktorlar

Doktorlarımızın tümü alanında tecrübeli ve oldukça bilgilidir.

Sık Sorulan Sorular

Uzun dönemde göz damarlarında kanamalar ve görme kaybı oluşabilir. Diyabet hastasında yılda bir kez göz muayenesi yapılmalıdır.

Göz içi basıncı normalden yüksek olan kişilerde glokom gelişme riski daha yüksektir; ancak göz içi basıncı yüksek olan herkeste glokom olabileceği anlamına gelmez.

60 yaşın üzerindeki kişilerde glokom riski artmaktadır.

Glokomun genetik ile ilişkisi olabilir. Ailesinde glokom olan kişilerde gelişme riski daha yüksektir.

Göz Tembelliği gözlerin normal olarak kullanılmasını engelleyen her türlü durumda ortaya çıkabilir. Çoğu vakada göz tembelliğine yol açan durumlar kalıtsal olabilir. Özellikle ailesinde göz tembelliği olan çocuklar göz doktoru tarafından mutlaka muayene edilmelidir. Göz tembelliğinin 3 temel sebebi bulunmaktadır: Şaşılık, Kırma Kusurları, Saydam olması gerekli göz dokularında bulanıklık.