Acil Servis ve Ambulans Hizmetleri
Acil servisimizde acil hekim kadromuz, acil tıp teknisyenimizle beraber 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet verilmektedir. Acil servisimizde 4 yataklı müşahade, çocuk ve yetişkin muayene odaları, 1 müdahale odası ve 1 resüsitasyon odası mevcuttur. İhtiyaç duyulması halinde diğer branş hekimlerimiz çok kısa bir süre içerisinde acil servisimize ulaşıp, bölümler arası ilgili koordinasyon gerçekleştirilmektedir.
Acil yardım ambulansımız ile her türlü acil durumlarda, olay yerinde, ambulans içerisinde hasta ve yaralılara her türlü acil tıbbi müdahaleyi yapabilecek ekibimiz, teknik ve tıbbi donanımız bulunmaktadır.
Yerinde Müdahale
7 Gün 24 Saat
Sık Sorulan Sorular
- Vücudun bir yarısında yüzde, kolda veya bacakta meydana gelen ani zayıflık ve hissizlik
- Tek bir gözün ani körlüğü veya çift görmesi
- Konuşmada veya konuşulanı anlamada zorlanma
- Ani ve şiddetli baş ağrısı
- Açıklanamayan baş dönmesi, ayakta duramama ve düşme
Göğüste 20 dakikadan fazla süren boyun, omuz ve kollara yayılan şiddetli ve baskı yapan ağrı, nefes darlığı, öksürük, baş dönmesi ve bayılma, kusma, mide bulantısı, soğuk terleme, çarpıntı, aşırı halsizlik, endişe ve ölüm korkusu duyulur. Bazen kalp krizi çok ani ve şiddetli bulgular ile başlar ve kolayca tanı konabilir.
Acil durumlarda olayın nedenleri bir yana bırakılarak, öncelikle tablonun ağırlaşması önlenmeli ya da şok belirtileri henüz tam yerleşmemişse bunların ortaya çıkması engellenmeye çalışılmalıdır.
İlk önlem hastayı yatırarak bacaklarının vücudundan yüksekte kalmasını sağlamaktır. Böylece kanınkalbe dönüşü kolaylaşır ve başta beyin dolaşımı olmak üzere kan dolaşım iyileşir. Dolaşıma yardımcı olmak için sıkı giysiler de gevşetilmelidir. Daha sonra hasta örtülerek sıcak tutulur. Aşırı sıcak uygulanmamalıdır; aşırı sıcak derideki damarların daha da genişlemesine yol açarak dolaşım bozukluğunu ve tansiyon düşüklüğünü şiddetlendirir. Şok bir kanamaya bağlıysa, kanama hemen denetim altına alınmalıdır. Ayrıca daha kapsamlı tedavi için beklerken, hastanın olabildiğince fazla sıvı alması sağlanmalıdır. Hasta su içebiliyorsa. şekerli ya da tuzlu bir eriyik verilir. Tuzlu eriyik 1 litre suda bir kaşık sofra tuzu eritilerek hazırlanır.