Kardiyoloji
Kardiyoloji birimimiz uzman kardiyoloğu yönetiminde kalp ve damar hastalıklarının pek çok tanı, tedavi ve non-invaziv tetkiklerini yapmaktadır.
– Elektrokardiyografi
– Eforlu EKG
– Transözofajeal ekokardiyografi (TEE)
– 24 saat ritim holter kaydı (EKG)
– 24 saat tansiyon holter kaydı
İleri Teknoloji
Tecrübeli Doktorlar
Sık Sorulan Sorular
Kalbi kan ve oksijen ile besleyen damarlar, sağlıksız bünyelerde bir süre sonra tıkanmaya başlar. Oluşan tıkanmanın büyüklüğüne göre kalpteki kaslar bir süre sonra oksijensiz kalır ve kasılma hareketini yavaş şekilde gerçekleştirir. Damarların bir ya da birkaçının tamamen tıkanması ise kalbin doğrudan oksijensiz kalmasına neden olur. Kalp krizi de oksijensiz kalan kalbin anlık olarak durmasını tanımlayan bir tıp terminolojisidir.
Kalp damar tıkanıklığı yaşayan bir hastanın hayatını eskisi gibi sürdürmesi için cerrahi müdahale çoğu zaman zorunluluk oluyor. Kalp ameliyatında tıkanan damar açılarak damarın iç kısmına boruya benzeyen metal bir tüp yerleştirilir. Tıkalı damarlara takılan bu tüpe ise stent adı verilir. Stent sayesinde kalbe giden damarlar açılarak kan akışı yeniden sağlanır. Böylece hastanın yeniden hayati fonksiyonlarını kazanması amaçlanır.
Kalp stenti her ne kadar damardaki tıkanıklığı açsa da hastalık için kesin çözüm değildir. Stentin etkisini yitirmesi, cerrahi işlem yapılan damarın bir süre sonra yeniden tıkanmasına neden olmaktadır. Bundan dolayı hasta operasyon sonrası hayatına özel tedbirler ile devam etmeli, ilaç tedavisi ile stent sağlığı korunmalıdır.
Kalp hastalıklarının her ne kadar yetişkinler için büyük bir tehdit olduğu belirtilse de aynı tehdit çocuklarda da geçerlidir. Dengesiz beslenmeden kaynaklı olan obezite, çocuklar için en büyük sağlık problemlerinin başında yer almaktadır. Obezitenin kalp damar hastalıklarını davet ettiği de bilinen bir gerçektir. Özellikle aşırı şişman ve obez olarak nitelendirilen çocuklar için kalp hastalığı görülme sıklığı tehlikeli boyutlardadır.
Aşırı kilonun haricinde genetik yolla geçen kalıtsal hastalıklar da yeni doğan bebekler için risk teşkil etmektedir. Anne ya da babada var olan bir kalp hastalığı, çocuğa gen yoluyla geçebildiğinden dolayı bazı yeni doğan bebeklerde doğuştan kalp sorunları görülüyor. Ancak günümüzün modern tıp koşullarında bu tür kalp hastalıkları doğumdan hemen sonra tespit edilebilmekte ve buna uygun tedaviler uygulanabilmektedir.