Dahiliye
Her türlü dahiliye hastasına gerek poliklinik gerekse yatarak hizmet verilmektedir. İç hastalıklarının teşhis ve tedavi alanları aşağıda sıralanmıştır:
- Akciğer hastalıkları
- Hipertansiyon
- Kolesterol yüksekliği
- Mide ve Barsak, Karaciğer ve Pankreas hastalıkları
- Allerjik hastalıklar
- Şeker hastalığı (Diyabet)
- Guatr
- Hormon bozuklukları
- Kalp ve damar hastalıkları
- Romatizmal Hastalıklar
- Kan hastalıkları
- Kanserler
- Böbrek hastalıkları
- Geriatri (yaşlılıkla ilgili sorunlar)
- Erişkinin bağışıklığı ve aşıları
Alanında Tecrübeli Doktorlar
Sık Sorulan Sorular
Dahiliye muayenesi öncesinde hastanın herhangi birşey yememiş olması ve mümkünse yalnızca su içmiş olması tavsiye edilir. Teşhis için gereken tetkikler yapılırken, genellikle açlık kan değeri seviyelerinin analiz edilmesi gerekir. Bu nedenle tetkik işlemlerinin ertesi güne sarkmaması, hem hastanın hem de sağlık hizmetlerinin meşgul edilmemesi gibi amaçlarla aç gidilmesi önerilmektedir.
Mide ağrısı, bulantı veya kusma, baş ağrısı, iştahsızlık, aniden çıkan ateş, baş dönmesi, dilde beyaz pas, yorgunluk görülür. Midenin üzerine bastırılınca da ağrı hissedilir. Bu belirtiler özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında artar.
Yetişkin hastaların gördükleri ilk semptomların izlenmesi, hastalıkların teşhis edilmesi ve gerekli tedavinin uygulanması için başvurulması gereken bölüme genel dahiliye adı verilir. Özellikle tiroid hastalıkları, sindirim sistemini olumsuz etkileyen sağlık problemleri, diyabet, yüksek ateşle seyreden hastalıklar, solunum sistemi hastalıkları, hipertansiyon, karaciğer, etkileyen hastalıklar ve mevsimsel gripler için genel dahiliye bölümüne başvurulabilir.